Трансплантация на вежди

     Липсата на окосмяване, както и недостатъчната гъстота или незадоволителна форма на веждите, са състояния, които са напълно поправими. Резултатите са естествени и трайни, а ефектът е вежди с желаната форма и гъстота. Това се постига чрез трансплантация на вежди.           

      Методът представлява миниинвазивна процедура, чрез която се извършва имплантиране на единични космени фоликули в областта на веждите. Техниката позволява цялостното изграждане на веждите, тогава когато липсват, както и сгъстяване и промяна на формата им. Манипулацията може да бъде извършена и върху перманентен грим. Трансплантираните вежди са с напълно естествен вид и с желаната от пациента форма и гъстота.

      Процедурата протича в два етапа, извършени в рамките на няколко часа. В първия се извличат единични космени фоликули от областта на тила. Това се извършва чрез прецизен апарат (Punch Hair Matic) на френската фирма Medicamat по принципа на AVA FUE техниката. Състои се в единични убождания с малка остра тръбичка (замба) с диаметър 0,5 мм. Малкият размер на замбата позволява извличането на единични космени фоликули, без излишна тъкан. След екстракцията на фоликулите, в донорските зони не остават никакви белези и няма намаляване гъстотата на косата. Имплантацията на фоликулите се извършва чрез фини имплантиращи устройства (инжектори) с диаметър на иглата, отговарящ на диаметъра на фоликулите. По време на трансплантацията се следи стриктно за посоката на растеж, ъгъла и дълбочината на имплантация. Това са задължителни условия за постигането на максимално естествен резултат. Процедурата протича под местна анестезия, което я прави напълно безболезнена.

                   Присаждане на вежди и мигли

       Трансплантираните вежди продължават да растат до 1 месец след процедурата, след което опадат до края на 2-рия месец. От началото на 3-тия до края на 6-тия постепенно се показват всички трансплантирани косъмчета. Тогава се наблюдава и крайният резултат. Постигнатата форма на веждите е постоянна и не се налага да бъде поддържана чрез епилация. Необходимите грижи за новите вежди се свеждат до ежемесечно подстригване, тъй като косъмчетата запазват способността си да растат дълги.

   МОДЕЛИ ВЕЖДИ СПРЯМО РАЗПОЛОЖЕНИЕТО, ФОРМАТА И ДЕБЕЛИНАТА

   РЕЗУЛТАТИ

 

Coll3